Happy Planet

Onze groene huisstijlkleur staat voor verantwoord en duurzaam ondernemen. Wij als HappyFood zijn hier zeer actief in. Dit doen we door de trends rondom hygiëne, milieu en veiligheid nauw op te volgen. Door gebruik te maken van nieuwe ontwikkelingen, duurzame producten en partners, energie en zelfs bevoorrading maken wij ons sterk voor een Happy Planet. Om je hierover te informeren zijn we gestart met HappyPlanet. Hier vindt je informatie over diverse initiatieven van HappyFood en haar partners voor een duurzaam milieu.

Verantwoord frituurvet
‘HappyFood ondersteunt de campagne Verantwoord Frituren’

Ons vloeibaar frituurvet is zuiver plantaardig en is rijk aan goede onverzadigde vetzuren die het cholesterolgehalte verlagen. Vanaf 2011 is HappyFood vloeibaar frituurvet tevens voorzien van duurzame palmolie. Door het gebruik van palmolie levert HappyFood een essentiële bijdrage aan de verdere verduurzaming van de productie van palmolie.

Verantwoorde sauzen
‘Voor de volle 100% lekker, maar met 80% minder calorieen. Ja, wij kiezen ook bewust!’

Onze fritessaus heeft een volle smaak, maar telt aanzienlijk minder calorieën. Het hangt ervan af waarmee je het vergelijkt, maar ten opzichte van bijvoorbeeld mayonaise bedraagt de calorische winst al snel 80%! Hiermee draagt onze fritessaus het “ik kies bewust” predikaat. Dit predikaat zit trouwens ook op onze ketchup.

Duurzame bevoorrading
‘Al onze Happy snacks zijn bezorgd door de dragger van de “Lean and Green Award”. Een riante vermindering van 8% CO2-uitstoot in 1 jaar.’

Onze grossier is met zorg uitgezocht waarbij zaken als assortiment, service, duurzaamheid en prijs nauwkeurig bekeken en afgewogen worden. Onze grossier scoorde als hoogst genoteerde foodservicebedrijf in de Transparantiebenchmark van het ministerie van EL&I en ontving daarnaast de “Lean and Green Award “ o.a. voor hun CO2 doelstellingen. Zo daalde deze CO2 uitstoot per ton producten het afgelopen jaar met maar liefst ruim 8%.

Beperken van afval
‘HappyFood steunt Nederland Schoon. Dat staat nog eens netjes!’

Wij steunen het project “Nederland Schoon” en nemen maatregelen tegen zwerfafval door o.a. plaatsing van
voldoende afvalbakken. HappyFood Antonio’s uit Bunschoten-Spakenburg is uitgeroepen tot het “schoonste bedrijf van 2011”. Ons bedrijfsafval wordt zoveel mogelijk gescheiden en opgehaald door bedrijven welke gebruik maken van een sorteercentrale om het restafval te sorteren voor bijvoorbeeld hergebruik.

Duurzame partners
‘Een HappyPlanet bereik je niet alleen’.

Een mooi voorbeeld van duurzaamheid is het project ‘BioEnergy’ van onze fritesleverancier. Een project dat voordelen van hergebruik, zuivering en procesverbetering combineert. Het is een technologie dat o.a. biogassen oplevert die worden gebruikt om gasturbines aan te drijven. Deze turbines leveren nu al voldoende elektriciteit op voor 12.000 huishoudens en 100.000 m3 gezuiverd water. Dit ondersteunen wij met trots!


Begin voor jezelf!